Transylvania Legends

SunGarden Therme este înconjurat de legende pline de mister pe care echipa noastră va fi fericită să le împărtășească cu voi.

Fie că sunteţi pasionat de călătorii sau un simplu vizitator, veți găsi România ca pe o comoară europeană. Zona Transilvaniei reuneşte puternicii Munţi Carpaţi, dealurile pline de culoare, podișurile, şesurile și râurile șerpuitoare, într-un tablou de vis.
Transilvania (“Siebenbürgen” în limba germană; “Erdély” în limba maghiară) este o provincie istorică a României, bine cunoscută pentru legendele cu vampiri, pentru poveștile sale fascinante și pentru peisajul său splendid. Având o istorie plină de evenimente, Transilvania este astăzi o regiune multiculturală care găzduiește mai multe etnii (români, maghiari, germani și sârbi) și orașe mari din România.

Județul Cluj se află în centrul regiunii Transilvania. Capitala sa, Cluj-Napoca, (“Klausenburg” în germană, “Kolozsvár” în limba maghiară) este un vechi castru roman “Castrum” (“Castrum Clus” / “Claudiopolis”) construit pe o așezare pre-romană (“Napoca”), un centru universitar important și al 2-lea cel mai populat oraș din România.

Județul Cluj oferă vizitatorului curios mai multe opțiuni:

  • explorarea munților
  • centre istorice
  • minele de sare
  • chei
  • culturi și legende locale

Regiunea Transilvania și județul Cluj încântă turiștii cu legendele sale. SunGarden Therme este înconjurat de legende pline de mister pe care echipa noastră va fi fericită să le împărtășească cu voi.
Legendele istorice ale triburilor dacice, ale împăraților romani, ale lui Matei Corvin, Baba Novac, Avram Iancu și alte figuri proeminente au pus amprenta asupra regiunii. Trebuie să menționăm, de asemenea, poveștile notabile care au apărut de la castele vechi și reședințe nobiliare.
Comorile naturale cum ar fi, flora și fauna rară au răspândit, de asemenea, numele regiunii. Orhideea Venus Slippers (Calypso Orhidee) sau rezervele de Iris sunt simboluri din zona Cluj. Puteţi vizita Grădina Botanică din Cluj-Napoca sau rezervațiile naturale din Munţii Apuseni.

 

Legendele contemporane personificate de starurile de film și muzică, figuri regale și notabile ale culturii locale și europene sunt, de asemenea, parte din atractivitatea regiunii. Indiferent de sezonul în care veți ajunge la SunGardenTherme, veţi putea participa la evenimente culturale interesante.

 

Explorează Legenda!

Cele mai vechi urme de locuire pe actualul teritoriu al municipiului Dej datează din preistorie, puse în legatură cu resursele de sare și fertilitatea luncii Someșului. Prima atestare documentară a orașului sub denumirea Dej datează din anul 1214. În documentele vremii orașul a avut mai multe denumiri: Deeswar, Desuar, Des. De-a lungul timpului, orașul a fost un centru important administrativ-teritorial, fiind reședința comitatului Solnoc-Dabaca până în 1925, iar apoi a județului Someș până în anul 1968. În 4 mai 1320, Dejul este numit Civitas de către regele Ludovic cel Mare. În anul 1668 Dejul este ridicat la rang de ”oraș nobil”.
Orașul deține numeroase biserici, monumente istorice și muzee cum ar fi: Biserica și Mânăstirea Franciscană ”Sf. Anton de Padova”, Sinagoga Evreiasca, Muzeul Municipal de Istorie sau Muzeul Militar, dar adevăratul simbol al orașului este Catedrala Reformată, construită în stil gotic între anii 1453-1536, cu un turn înalt de 72 m.

 

PARCUL BALNEAR TOROC

Parcul balnear Toroc a fost inaugurat în anul 2010 și este de atunci principala atracție a orașului pe timp de vară și nu numai. Acesta cuprinde un bazin natural mare cu apă sarată, un bazin cu apă dulce, bazine cu nămol, piscina interioară, piscine pentru copii, jacuzzi, plajă cu gazon si plajă cu nisip.
Vă puteți deasemenea petrece timpul pe terenurile sportive (tenis, fotbal).

 

SALINA OCNA DEJ

Chiar dacă este încă în funcțiune pentru exploatarea sării, Salina Ocna Dej reprezintă o adevarată atracție turistică. Poziționată sub dealul de la marginea Dejului, mina este sapată într-un strat gigantic de sare (cu o lungime de 5 km, lățime de 3 km și grosime de 150 m). În interiorul său, la 80 m adâncime, a fost construită, începând cu anul 2000, o bisericuță a cărei ornamentare s-a realizat prin sculptarea în pereții de sare a unor elemente brâncușiene. Lângă biserică este amenajat un spațiu de agrement, care include un teren de fotbal, spații cu mese precum si leagăne, tobogane și balansoare.

 

MĂNĂSTIREA NICULA

Mănăstirea Nicula este un important centru de pelerinaj din Ardealul de Nord. Aici s-a aflat renumita icoană pictată în anul 1681 de meșterul Luca din Iclod. Conform unui proces-verbal întocmit de ofițeri austrieci, icoana ar fi lăcrimat între 15 februarie și 12 martie 1699.
Biserica din piatră a mănăstirii a fost edificată între anii 1875 și 1879 pe cheltuiala Episcopiei de Gherla. În anul 1928 Papa Pius al XI-lea a acordat acestui lăcaș statutul de sanctuar marian. Zeci de mii de credincioși vin în pelegrinaj an de an, în special de Sfânta Marie, în 15 august și 8 septembrie.
Mânăstirea Nicula se află la distanță de 16 km de Dej.

 

BĂILE FIGA

La o distanță de aproximativ 30 km de Dej, Băile Figa se întind pe 15 hectare de teren, iar amenajarea spațiilor a fost astfel gîndită încât stațiunea să ofere un loc perfect de relaxare, dar și o oază de sănatate, având în vedere că apele sărate și nămolul de aici au proprietăți asemanătoare cu cele de la Techirghiol. Un bazin cu apă sărată, o piscină acoperită cu apă dulce, bazine speciale pentru tratament cu nămol, parc de joacă pentru copii, plajă cu nisip, terenuri de sport, terase generoase. Aceasta este oferta cu care Băile Figa iși asteaptă turiștii în fiecare zi.

Noutăți

Concert Direcția 5 | SunGarden Therme Dej

Ziua femeii se apropie cu pași repezi, iar noi ne-am propus să sărbătorim acest moment cum se cuvine!

Te așteptăm în 9 martie împreună cu iubita / soția la o seară magică alături de Directia 5.

Bilete cu reducere – 160 RON (până în data de 24 februarie);
Bilete cu preț întreg – 180 RON (după data de 24 februarie);

*Prețul biletelor include: accesul la concert, preparat rece, fel de bază, desert și open bar.

**Biletele se achiziționează de la recepția hotelului. Pentru mai multe detalii te rugăm să ne contactezi la nr. de telefon: +40 264 222 622

Despre Direcția 5
Direcţia 5 este una dintre cele mai îndrăgite și de succes trupe atât în țară, cât și peste hotarele României. Cu un trecut longeviv, de 27 de ani, Direcția 5 nu încetează să ne uimească prin lansările și piesele lor de succes, așezându-ne mereu în suflet emoții de care nici noi nu știam că le putem simți.

Valentine’s Day | Romantic Dinner

VALENTINE’S DAY | ROMANTIC DINNER
Cu toții știm că dragostea trece prin stomac, așa că dacă te gândești cu ce să îți surprinzi partenerul de Valentine’s Day, noi putem fi complicele tău!

Te așteptăm în data de 14 Februarie, într-o atmosferă intimă și romantică, la o cină de basm.

Ți-am pregătit o varietate de delicii culinare care se vor asorta perfect cu băuturile fine și cu muzica dansantă.

Partea cea mai bună?

La o consumație de minim 40 lei/ pers., te cadorisim, la alegere, cu un pahar de vin sau un desert.

Pentru mai multe informații și rezervări: +40 264 222 622

valentines day dej

SunGarden Fitness Opening

SunGarden Therme lansează cea mai modernă sală de fitness din oraș. Te așteptăm în data de 19 Octombrie, la deschiderea oficială a sălii de fitness, cu voie bună, muzică, cocktail-uri și gustări din partea casei!
Pregătește-te să fii surprins!
#Bethere #SunGardenFitness
sungarden fitness fb

Meniul Zilei by SunGarden Therme

SunGarden Therme vă așteaptă săptămânal, de luni până vineri, între orele 12:00 și 15:00 la un prânz delicios, preparat de către profesionaliști și savurat într-o ambianță inedită.

meniul zilei dej

Ladies Night by SunGarden Therme

SunGarden Therme invită toate doamnele și domnișoarele la o seară de neuitat, unde aromele fine și delicioase se vor asorta perfect cu ritmul muzicii.Intrarea este gratuită, iar pentru că această seară este despre ELE și pentru ELE, oferim tuturor femeilor un discount de 10% la toate preparatele din Meniul SunGarden Therme.

VARIANTA 4 finish palage

 

Mocan Emanuel și Vădean Alin au câștigat ” Arena Bucătarilor”

Bucătarii noștri, Mocan Emanuel și Vadean Alin au câștigat Arena Bucătarilor și vor reprezenta România anul viitor la competiția internațională Les Chefs en Or de la Paris.

Arena Bucatarilor este un concurs destinat gastronomilor din Romania, organizat incepand cu anul 2010 de Selgros. Devenita deja o traditie, competitia si-a propus sa premieze priceperea si maiestria celor mai pasionati Chefi care demonstreaza juriului ca merita marele premiu si sa reprezinte Romania la prestigiosul concus Les Chefs en Or din Franta.

Click aici pentru Video Premieră Arena Bucătarilor

Emanuel Mocan – Video de prezentare23632084_1549855375095537_5978866172740143363_o-e1511092779903

 

Testimoniale

Atenţia la detalii şi servicii personalizate,o şedere memorabilă!

Vă mulţumim foarte mult pentru că ne-ați făcut șederea la SunGarden Therme atât de memorabilă. Atenția dumneavoastră la detalii și serviciile personalizate în funcţie de nevoile noastre ne-au făcut să ne simţim aici cât mai comfortabil, într-un mediu luxos şi prietenos în acelaşi timp. Ultimele 3 zile din luna noastră de miere au fost deosebite datorită generozității și ospitalității dvs. Dorim să mulţumim echipei dumneavoastră cu această ocazie, ne vom aminti mereu cu plăcere de luna noastra de miere.

Vă mulțumim!

 

Great customer service, very comfortable rooms, tasty breakfast, perfect for business trips!

The accommodation and the reservation process was excellent (girl from the reception guided me over the phone how to arrive at the hotel, checked-in very quickly, excellent customer service skills). The rooms were very clean, beds very comfortable and the room service was great. Had a lovely surprise to enjoy a very tasty breakfast in the morning before a business meeting. The location of the hotel is a plus, would definitely recommend for business people travelling. The high services are in balance with the price. I will definitely come back with pleasure.

Thank you!

Condiţii si servicii care fac cu uşurinţă concurenţă hotelurilor occidentale!

Cadru ambiental foarte plăcut, personalul a dat dovadă de amabilitate și de un profesionalism care se ridică la un nivel occidental pe tot parcusul șederii noastre chiar dacă a fost numai o zi. Ne pare rău de faptul că şederea noastră a fost atât de scurtă. N-am simţit ca acasă. Am fost plăcuţi surprinşi de camera curată, patul a fost foarte comfortabil iar facilităţile din cameră şi micul dejun se ridică la standardele hotelurilor din străinătate. Vă mulţumim pentru servicii şi amabilitate, cu siguranţă ca vom reveni la SunGarden Therme!

Multumesc!